Vanaf januari 2024 is het mogelijk op yoga lessen te volgen bij ons op locatie. De lessen worden verzorgd door Silke. Voor meer informatie zie www.yogabijsil.nl

 

 

Dynamische Hatha yoga

In deze nieuwsbrief:

~ Info reguliere lessen
~ Verdiepingslessen en dagen  
            ~ Dagretreat Bloei!
              Zaterdag 23 maart
            ~ Yoga verdiepingsdag

Zaterdag 15 juni 2024
~ Extra informatie Asana’s
            ~ Kameel
            ~ Plank
~ Yovana en recept Blondies

Beste cursisten,

 

Oh, de lente hangt in de lucht. De bloesembomen staan volop in bloei. En op ‘t Groene Erf wordt er heel hard gewerkt om ook het buitenterrein helemaal tiptop in orde te maken. De schapen staan weer in de wei en in de landwinkel kun je weer heerlijke, onbespoten groenten en streekproducten kopen. Ik kan niet wachten om over een aantal weken ook buiten yogalessen te verzorgen. Hierover later meer.

 

De eerste weken zijn voorbijgevlogen. Inmiddels ben ik volop gestart op de prachtige nieuwe locatie op de Kruisstraat, met heel veel nieuwe cursisten. Heel hartelijk welkom voor iedereen die onlangs begonnen is.

 

Ongelooflijk dankbaar ben ik dat ik mijn allergrootste passie mag overbrengen en doorgeven aan jullie. Langzaam zie ik steeds meer vragen binnenkomen en koppelen mensen terug dat de lessen zo aan het doorwerken zijn. Dat alles samen mag komen op deze prachtige plek, is een groot geschenk. Met deze plek en mooie nieuwe samenwerkingen, komt er nog heel veel  moois aan.

 

De nieuwe yogaperiode start op dinsdag 2 april tot en met vrijdag 5 juli. Ik zal binnenkort contact met jullie opnemen om af te stemmen welke lessen je graag wilt blijven volgen.

In de periode 19 april tot en met 3 mei is het twee weken meivakantie. In deze periode zal er geen les worden gegeven.

 

Hebben jullie ideeën, opmerkingen, vragen of interesse voor onderwerpen of wat dan ook? Weet me te vinden!

 

Liefs, Silke

Info reguliere lessen
Zoals jullie gemerkt hebben zitten de lessen (behalve op donderdagavond) goed vol.

Wanneer je een keer niet kunt komen, mag je de les altijd inhalen. De les op vrijdagochtend is erg populair, maar deze les zit echter helemaal vol, dus ik kan dan niet garanderen dat er plek is. Daarentegen is er op donderdagavond nog voldoende plek in beide groepen.

Lestijden donderdagavond
18.45 – 20.00 u
20.15 - 21.30 u

Binnenkort komen er meer lesuren op
het rooster, wordt vervolgd…

Yoga-verdiepingslessen
Om de zes weken geef ik een
yoga-verdiepingsles. In alle aandacht gaan we twee uur lang aan de slag met diverse Asana’s. We gaan het lichaam verkennen, onderzoeken, voelen, uitdagen, onderzoeken én in zijn kracht zetten.  

Aan de hand van een bepaald thema komt het hele lichaam aan bod. Uiteraard met respect voor je eigen grenzen en vanuit een zachte, innerlijke houding. We sluiten af met pranayama (ademhalingstechniek) en een meditatie en/of visualisatie.
Ook als je geen vaste lessen volgt bij YOGA bij Sil, ben je van harte welkom!

Tijd verdiepingsles van 09.30 tot 12.00 uur:
Zaterdag, 13 april (nog vier plekken beschikbaar)
Zaterdag, 18 mei
Zaterdag, 22 juni


Kosten: 25 euro per persoon, inclusief thee en iets lekkers

Er is plek voor maximaal 12 personen, zodat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven.

Dagretreat BLOEI in samenwerking met Wendy van der Weel (www.kernkrachtcoaching.nl)
Zaterdag 23 maart van 09.30- 17.00u

Vier keer dit jaar: een hele dag weg uit de drukte en jezelf helemaal terugtrekken. Contact maken met je lijf. Weten wat er van binnen speelt.

~
Bloei! in maart 2024
~ Vier! in juni 2024
~ Laat los! in september 2024
~ Wees bewust! in december 2024

Mocht je last minute nog deel willen nemen aan deze dag? Er is nog een plekje vrij.
Meer info of aanmelden via
silke@yogabijsil.nl

YOGA-VERDIEPINGSDAG

 

Zaterdag 15 juni 2024, 09.30 - 16.00 uur
Kosten: 70 euro p.p.

 

Op verzoek van velen heb ik heel veel zin om de verdieping in te gaan middels het lichaam. Daarom zal ik op zaterdag 15 juni een yoga-verdiepingsdag organiseren. Een dag volledig voor jezelf, waar naast lichaamswerk ook volop ruimte is om even te rusten, te schrijven of gewoon lekker in het gras te gaan liggen. Er zal een programma in de ochtend(binnen) én een programma in de middag (buiten) plaatsvinden.

Programma
09.15u inloop
09.30u ochtendprogramma
12.00u lunch en tijd voor jezelf
14.00u middagprogramma
16.00u einde

 

Incl. veganistische lunch, thee en lekkers gedurende de dag, materialen en veel persoonlijke aandacht


Yovana zal voor een heerlijke, veganistische lunch zorgen.
Ik ga er iets geweldigs van maken!

Asana’s
Of een eindhouding lukt, is niet zo belangrijk. Je oefent op je eigen niveau en leert dit te accepteren en te waarderen. Wat kom je tegen in de voorbereidende oefeningen? Naast het goed leren voelen en kennen van jouw lichaam, ontstaat er ook ruimte voor groei, juist in die uitdagende houdingen. Het is lief zijn voor jezelf én uit je comfortzone stappen zodat je ziet wat er nog meer allemaal mogelijk is.  

We zijn geneigd om in onze eigen comfortabele bubbel te blijven, maar de groei zit juist daarbuiten. Dit alles, met aandacht, tevredenheid én bovenal geweldloosheid naar jezelf. Vanuit jouw nulpunt probeer je, zonder oordeel je lichaam goed te observeren, naar binnen te keren en te luisteren wat het allemaal te vertellen heeft. Geef je lichaam de tijd om ook te wennen aan de houdingen. Leer de techniek en probeer steeds meer met behulp van je ademhaling het lichaam te verkennen. Door stap voor stap dat proces aan te gaan, zul je merken dat het lichaam vanzelf steeds soepeler en vrijer gaat bewegen en het letterlijk en figuurlijk, ook buiten de mat, weer gaat stromen en gaat doorwerken in hoe je jouw leven wilt leven.

Kameelhouding- Ustrasana

Deze houding opent de gehele voorkant van het lichaam: de enkels, dijen, liezen, buikspieren, borst en keel.
Ook de psoasspier wordt in deze houding gestretcht. Ustrasana is een achteroverbuiging die je uitdaagt om je hart te openen. De bloedsomloop richting je schildklier neemt toe en kan de functie van dit orgaan verbeteren. Deze houding versterkt tegelijkertijd de rugspieren en zorgt voor een betere houding.

Naast het fysieke aspect open je in deze houding het Anahat (hartchakra) maar ook het Vishuddha (keelchakra). Zie een chakra als een soort centrale opslagplaats waar energie stroomt of zich juist vast kan zetten. Door bepaalde oefeningen te doen, kun je merken dat Prana (levensenergie) weer gaat stromen. Het hartchakra staat in verbinding met het kunnen én durven voelen. Daarnaast opent deze houding ook je keelchakra: je stem durven laten horen. Om allerlei redenen kunnen deze gebieden uit balans zijn geraakt. Door te werken aan specifieke houdingen in deze gebied, ervaar je meer evenwicht in lichaam en geest.

Plank (Kumbhakasana)

Is de plank echt een yogahouding?

Absoluut. Fysiek gezien een houding die zorgt voor sterke schouders, armen, polsen en natuurlijk alle kernspieren in de buik. Het is een houding waarbij je de spieren traint die je nodig hebt om meer uitdagende houdingen zoals de handstand, kraanvogel, pauw te beheersen. De plank hoort bij het Manipura chakra: het gebied waar jouw onder- en bovenlichaam met elkaar verbonden zijn (kern van jouw lichaam).

Ingehouden angsten en emoties kunnen hier vastzitten, maar hier zit ook jouw innerlijk vuur (je mentale kracht en doorzettingsvermogen). Door de plank met regelmaat te beoefenen wordt je fysiek én mentaal sterker.

Yovana
¡ Hola atodos !
Voor degene die me nog niet kennen ik ben Yovana.
Ik mag de lunch en tussendoortjes gaan verzorgen bij de fantastische retraitedag van Silke en Wendy op 23 maart en tijdens de yoga-verdiepingsdag op 15 juni. Hoe gaaf is dat!

 

Ik kook heel graag al sinds kleins af aan, maar vooral geniet ik van lekker en gezellig eten. De laatste tijd ben ik me bezig gaan houden met gezond en lekker eten enzo heb ik mijn liefde voor groenten ontdekt.  

 

Waar ik blij van word is mensen kunnen inspireren om zonder dierlijke producten te eten en ze zien genieten van (h)eerlijke en gezondere keuzes.

 

Recept voor de Blondies
Ingrediënten voor ongeveer 6-8 stuks:

~ 220 gr kikkererwten (uitgelekt en uitgespoeld)

~ 75 gr pindakaas

~ 150 gr suiker of vervangen door dadels of dadelpasta

~ 40 gr havermeel (andere soorten meel kan ook zoals kokosmeel)

~ 1 tl vanilleextract

~ 1/2 tl bakpoeder

~ 1 tl spicykoekjes kruiden

~ snufje zout

~ chocolate chips

 

Doe eerst de kikkererwten en pindakaas in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en roer goed totdat je een stevige massa hebt. Bewaar wat chocolade chips voor de topping. Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de rest van de chocolade chips erover. Doe de schaal 35 min in de oven 35 min op 175˚C.